ELAZIĞ / KARAKOÇAN - Sarıcan İlkokulu

Sarıcan İlkokulu

Subaşı Mah.Bulgurcuk Cad.No3/2 Sarıcan Beldesi Karakoçan/ELAZIĞ
Vizyon
Vizyon: Nasıl Bir İnsan Eğitimin, çocuklarımıza mutlu ve başarılı bireyler olma isteği ve yeteneğini kazandırmak olduğuna inanıyoruz. Biz her çocuğun içinde, onun özgür, çok yönlü ve bir birey olarak yetişmesini sağlayacak değerler olduğuna, Toplumların mutluluğunu sağlamanın, cehaleti ortadan kaldırmanın ve demokratik bir toplum yaratma yolunun ancak toplumların iyi yetiştirilmiş bireylerince sağlanabileceğine; bu nedenle de insan için gösterilecek en önemli çabanın eğitim olduğuna inanıyoruz. Bütün bu değerlerin yanı sıra, topluma yararlı olacak kişilik özelliklerini de kazandırmak hedefimizdir. Bu noktada bize güç veren; bizleri günümüze getiren geleneklerimiz ve okul öncesinden başlayarak tüm ilköğretim ve lise boyunca, “öğrencinin ruh sağlığını korumaya öncelik vererek aynı iklim ve kültür içinde eğitilmesi” ilkesidir
Misyon
Misyon: Nasıl Bir Okul? Çocuklarımızın kendine özgü niteliklerini yitirmeden eğitim almalarını hedefliyoruz. İleri eğitim düzeylerine ulaşılabilecek merak ve aydınlıkta; yaşamdaki değişimleri kolayca karşılayabilecek eğitim ve birikimi yakalamış insanlar yetiştirmek, Ulusal ve evrensel değerleri, birikimleri kavrayan ve onlara katkıda bulunan; değişim ve gelişime açık; Atatürk ilkelerine bağlı; laik ve demokratik toplum düzenini benimseyen; kendine güvenli; çevresine saygılı; yaratıcı ve farklı düşünebilen, özgür, hoşgörülü, katılımcı, sorumluluk sahibi bireyler yetiştirmek, Daima sosyal yaşantıyı çeşitlendirip zenginleştirecek yatırımlara önem vermek; tüm kaynaklarını eğitim alanında kullanmak, Öğrencisinin sahip olduğu yetenekleri ortaya çıkaran, geliştiren; akademik başarısını yükselten, çalışmaları eğitim alanında referans gösterilen, etkin ve öncü bir kurum olmak ilkemizdir.
Öğretim Şekli :İkili Eğitim
Lojman
0 - Okul bahçesinde bulunan 1 adet eski lojman atölye olarak kullanılmaktadır. Ayrıca Beldede Ortaokula bağlı,Doğalgazlı 2018 yılında yapılan 4 daireli lojman mevcuttur.
Var.
Servis Bilgisi
Hafta içi her gün saat 07:40 ´ta Karakoçan Ziraat Bankası önünden servis kalkmaktadır.
Subaşı Mah.Bulgurcuk Cad. No:3/2 Sarıcan Beldesi Karakoçan /ELAZIĞ
İl Merkezine 105 Km. İlçe Merkezine 10 Km.
Sportif Etkinlikler
MANGALA-SATRANÇ ODASI-10X10 DAMA-FUTBOL-UÇURTMA ŞENLİĞİ-İSTASYON SINIFI-BİSİKLET SAATİ-MASA TENİSİ,
Proje Çalışmaları
ORGANİK TARIM,OYUNCAK ATÖLYESİ,EVCİL HAYVAN YETİŞTİRME,GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI,AİLEMLE OKUYORUM,,HAYVAN BARINAKLARI,UZAY ODASI,FEN LABORATUVARI,eTwinning PROJELERİ.
Diğer Hususlar
OKUL BİNASINDA GÜÇLENDİRME ÇALIŞMALARI YAPILDIĞINDAN ÇALIŞMALAR BİTENE KADAR ORTAOKUL BİNASINDA İKİLİ EĞİTİM YAPILMAKTADIR.